Nu är det slut fruset

Torsdagkväll.... Klockan är halvtio och jag tänker att det är dags att gå och lägga sig snart, männen här hemma har redan gått och lagt sig det blir så när man går vid fem på morgnarna. Jag känner mig nöjd med den här dagen och vad som har blivit gjort. 
På väg hem från jobbet så hämtade mitt bokpaket som jag beställde häromkvällen. Jag skulle beställa en vegetarisk kokbok men det var så billiga rea böcker så  det blev tio böcker till. Lite läsfest!

Efter att ha en ätit lite middag som Pär hade lagat så tog jag bilen och åkte till Sickla en sväng. Där handlade jag en sängvärmare som jag ska ha på landet. Nu är det slutfruset och slutgnällt om att det är så kallt att gå och lägga sig.  Det ska bli så skönt att få krypa ner i em varm säng. 


På jobbet idag så bakade vi de här fina kaneltoscabullarna. De blev väldigt goda! Enligt de som smakade jag vet faktiskt inte för de är inte glutenfria tyvärr. En annan dag ska jag baka lika bullar som jag kan äta. För frestad blir man ju men det är inte värt att ha ont i magen för att ha ätit fel bulle. 

Men nu blir det Natti natti. Zzzzz Zzzzzz

Grattis till lägenheten

Oj jag har ju missat att skriva att efter att ha gått på massor av visningar så har Marie och Gabriel äntligen hittat  och köpt en lägenhet. Om en månad flyttar de in. Jätteroligt!Påsklunch hos mamma

Idag firade jag påsken hemma hos mamma med en god lunch och ett fint dukat påskbord och så hjälpte jag henne att ställa om klockorna till sommartid. 
Igår var vi hela familjen ( ja nästan Gabriel var hos Alma) hemma hos svärmor och firade hennes och Uffes födelsedag. 

Ja nu är påskhelgen över och i morgon är det dags att gå till jobbet igen men om fyra dagar är det helg igen och då åker vi till landet. Jag hoppas att det blir lite varmare till dess. Jag ska köpa mig en elektrisk värmefilt att lägga i sängen på landet så att Uffe slipper höra mig klaga på att det är så kallt att lägga sig. Jag avskyr att lägga mig i en kall säng men som sagt nu ska det bli ändring på det. 

Glad påsk


Så skönt det var att gå hem från jobbet i torsdag och ha fyra lediga dagar framför sig.  På fredagen packade Uffe jag ihop våra grejor och åkte till landet. Ett stopp i Uppsala först för att handla lite påskmat. Sanna hängde med och handlade också. En fika hos dem och lite bus med Tuva så åkte vi vidare. Trots att det var kallt och ruggigt så var det mysigt att komma fram till stugan och det var ju varmt inne. Jag trotsade duggregnet och snålblåsten och planterade lite vårblommor och ställde på trappen för så ska det vara. Uffe lagade en god middag med lax och sen så var det skönt att bara sitta och njuta av ledigheten i soffan. 

På lördagen sken solen och det blev nästan lite varmt, i allafall med varma kläder och mössa och vantar. Familjen Nordqvist kom på påsklunch och sen var det dags för den traditionella påskäggsjakten. 


Kultur i marsDet har  mycket roligheter den här månaden. Först ut var det två utsålda konserter med teaterkören. Det blev väldigt lyckat och det kändes bra att vara med och sjunga för utsatta kvinnor över hela världen. Helgen efter fick jag njuta av en underbart fin konsert med Lisa Nilsson i Uppsala konserthus. Min julklapp från Uffe. 
En tisdagkväll var jag på Oscars teatern och lyssnade på flera av mina favoritförfattare och köpte böcker såklart. En rolig och inspirerande kväll. 

Förra lördagen var upp till landet och satte på värmen för att det skulle bli varmt till påskhelgen. Det var fint att ko dit efter vintern och se att allt var fint och orört. Men vädret var inte så hejsan jag körde hem i snöstorm, Brrrrr.

På söndagen var det dags att fylla på ägg hemma hos mamma så då blev det en sväng till Tungelsta för att hämta ägg. Där mötte jag syrran och så åkte vi till Sunes härliga pelargonväxthus och njöt av mångfalden och alla vackra färger. Nu står det vackra pelargoner lite varstans här hemma. 
6 mars

Det finns fredagar och så finns det fredagar, den här fredagen var det fantastiskt skönt att få gå hem från jobbet och sjunka ner i soffhörnan med en nyinköpt bok och ett glas rödvin som Pär hade varit snäll och handlat på vägen hem från jobbet. 

Lördagsförmiddagen pluggade jag sångtexter inför kören framträdande på em. Klockan ett började genrepet och när jag stod där så tänkte jag på vad jag var, samma tid lördagen innan. Då var jag i Uppsala stadshus och såg min dotter gifta sig. Fint att tänka på. 
 Genrepet gick inget vidare och jag tänkte att det här blir inte bra. Men men till konserten så skärpte alla till sig så det blev kanonbra.  Vi ska ha en konsert till på internationella kvinnodagen nu på tisdagkväll i Eric Eriksson hallen på Skeppsholmen. 


Söndagen har varit en lugn och avslappnad dag. Vi tog en prommis med Ida på fm och sedan åkte jag till Farsta för att köpa en ny kudde, den gamla funkade inte ihop med den nyamadrassen. Efter att ha valt ut en kudde som jag hoppas funkar så  gick jag och köpte två bakelser och åkte hem till mamma och fikade.  


Hemma igen så fixade jag till vår sovrumslampa så nu är det väl matchat i sovrummet men det ser i alla fall bättre ut nu än innan.  
Nu tror jag att jag snart ska ta och inviga min nya kudde för nu börjar jag bli lite sömmig. 

RSS 2.0