Mors dag

Vi har haft en så mysig helg Uffe och jag och i morgon firar vi vår 24 bröllops dag. Fast vi ska inte göra något speciellt då utan vi har tänkt att äta på Gysinge värdshus på torsdag i stället. Det har regnat en del i helgen men vad gör det när man har ett växthus att vara i. Nu har jag gjort i ordning odlingsbäddar och planterat ut alla gurkplantorna och allt annat som jag har släpat fram och tillbaka i bilen varje helg. Så jag håller tummarna att plantorna ska klara sig till på onsdag kväll då vi åker upp igen. Åh det är så skönt att veta att man har fem lediga dagar på landet att se fram emot.

Jag har så fina ungar de gör mig så himla glad, det är roligt med mors dag. Marie mötte jag i fredags då vi hade en mysig eftermiddag på stan,(hon hade köpt ett gott te och en flaska vin). Vi började med att gå på silversmidesvernissage Annette ställde ut sina smycken som hon har gjort det här året på silversmideskursen. Fantastiskt vackra saker och jag blir väldigt imponerad av arbetet som ligger bakom (många många timmar). Sen gick vi och shoppade lite på Drottninggatan.


    Pärs fina blomma     Annettes vackra armband


Idag bjöd Sanna på fika med nybakade kärleksmums mm jättegott!  Pär uppvaktade mig med en fin blomma när jag kom hem. Min mamma firade jag i torsdags (vi sprider ut firandet )med att laga middag hemma hos henne. Lax med dillstuvad potatis och hallon sorbet till efterrätt.

Nu ska jag gå en prommis med Ida för och sen är det dags att göra kväller och förbereda sig för en ny (kort)arbetsvecka. Imorgon ska jag till Ikea med chefen vi ska köpa en ny matta till kontoret. På tisdag ska jag till sjukgymnasten och sen ska jag klippa mig och efter det ska jag till mamma. Sen är det onsdag (Äntligen!!)

 

 


Eurovision song contest

Vi hade en riktigt mysig lördagkväll tillsammans med Marie som kom hem och kollade på den spännande schlagerfinalen med sin föräldrar och sov sen över. Ett tag trodde jag att Sverige skulle vinna men vi slutade på en tredjeplats vilket var helt ok och som Marie så klokt sa då kan de pengarna användas till bättre behövande som tillexempel fattiga studenter istället.


Det blev bra till sist


Jag har sagt det förr, det blir inte alltid som jag hade tänkt mig men det blir ok ändå. Vi skulle åka till landet som vanligt på lördagen men vi ändrade oss för Pär skulle på övernattning i Flatenstugan med sin klass och jag hade lovat att hämta och lämna nycklarna till stugan och de skulle inte träffas föränns halvtvå på lördagen vilket gjorde att det blev lite sent att åka till landet. Men lika bra var väl det för sen visades det sig att Pär hade ont i halsen och kände sig hängig så han avstod ifrån att åka med sina kompisar. Ja ja jag åkte iväg och lämnade nycklarna och sen åkte jag till handelsträdgården och kollade priser på hallonplantor och vinrankor som jag ska köpa när lönen kommer. Jag har kommit på att jag vill ha ett hallonland i köksträdgården. Efter det åkte jag till mamma och hämtade Sanna som var där och hälsade på sin mormor och sen skjutsade jag henne till tåget. Det var ett snabbt möte men mysigt att träffas ändå. På söndagen hade Uffe och jag tänkt att vi skulle åka till mamma för att fika och kanske göra någon liten utflykt, men vädret var inte så kul och mamma var tyvärr inte i form för att åka iväg. Det blev en tur till svärmor i Stallarholmen i stället och glad blev hon. Det är tyvärr sällan vi åker dit det blir mest att hon kommer hit faktiskt. Ett besök hos mamma blev det till kvällen när jag hade handlat det hon behövde på Citygross och en del som jag också behövde när jag ändå var där, som urbilliga fröer 3 kronor påsen. Jag höll på att köpa ett olivträd också för 129 kronor men jag besinnade mig det skulle jag bara dö till vintern och det kändes onödigt.

I veckan som kommer ska jag gå på stadsteatern och se Tartuffe med Annette det ska bli kul Det är vår gemensamma julklapp, lite sen men ändå. Det kommer att bli en del teckningarbete med Pär han har en uppgift i ämnet bild som han måste göra färdigt för att få godkänt. Så blir det kanske en tur med bilen och Marie, men hoppas att vi klarar oss från en punktering som vi fick sist och utan den fantastiska mannen i Saltsjöbaden så vet jag inte hur det hade gått. Otroligt vilka hjälpsam människa. Han bytte däck och åkte till och med hem och hämtade sin domkraft för våran funkade inte så bra och inte ett öre för besväret ville han heller. En riktig hjälte! 

Jag ska ringa och boka en tid på däck firman och lämna i däcket och sen ska jag beställa några glas hos glasmästaren till växthuset. Sen blir det äntligen fredag........


Kolla vilken fin bild jag hittade, den har några år på nacken nu men hon är sig lik tösen min.


Växlande väder...

Jag tänkte jag skulle skriva lite om vad som har hänt sen förra helgen och det är ju faktiskt en del som hanns med förra veckan. Jag börjar med den fantastiskt trevliga författarkvällen i måndags det var så intressant att lyssna på Viveka Sten när hon berättade om hur hennes senaste bok kom till. Naturligtvis så köpte jag boken och fick den signerad och i helgen så läste jag den och den var mycket spännande.

Tisdagkvällen tillbringade jag med Malin och Philip (flåt Malin jag kopierade din bild) Det var mysigt att träffas synd bara att det var så himla kallt det var inget promenadväder direkt. Nu är det desto varmare som tur är.
20110504-133132.jpgkolla vilken sötnos jag fick ha i knät.

Konserten var en upplevelse och det var roligt att gå iväg och göra något med Uffe.
Fredagkväll var vi hemma eftersom det hade varit så kallt under veckan och vi hade stängt av värmen så det kändes inte så lockande att komma till ett iskallt hus på fredagkvällen. Vi for tidigt på lördagmorgon och lämnade Pär hemma för han ville hellre gå på Grönan med sin kompis och sen sova över där än att följa med sina föräldrar till landet. Det var otroligt härligt att vara på landet och så varmt det blev rena sommarvärmen.
Växthuset blev klart men tyvärr var det några rutor som hade gått sönder i frakten men det fixar sig. Det står där nu och kan odlas i. Underbart roligt!!! Jag ser fram emot nästa helg och hoppas att mamma kan hänga med då.
Pär ska på övernattning med sin klass i Flatenstugan så han dissar landet den helgen med.

Visst är de fantastiska mina överraskningstulpaner som jag fick av mina jobbar kompisar och som de grävde ner i höstas.

Nä nu ska jag gå och sova tror jag känner mig lite trött efter avslutat värv i tvättstugan, fast jag fick god hjälp av Pär som hade fått i läxa att tvätta, hänga och stryka en skjorta. En bra läxuppgift tycket jag.


Kalas helg

 I går på valborg var vi iväg till Nynäshamns hembygdgård på restaurangen där och firade min storasysters 6o årsdag. Det var ett mysigt ställe som jag kan rekomendera om man ska till Nynäshamn, god mat och trevlig personal. Syrran blev firad med blommor och presenter precis som det ska va när man fyller år. Bra ide att gå ut och äta också så slipper man hålla på och fixa hemma.

Idag har jag städat på balkongen och det var inte någon bra dag att göra det på det var inte alls skönt kallt och blåsigt. Hallå där sköna maj var är värmen? Sen har jag gjort massor av små krukor med min lilla krukmakare och sått gurka, tomat och solrosor och så har jag lagt krasse och luktärtsfrön i blöt de ska jag pilla ner i krukorna imorgon. Uffe lagat en fantastisk god middag med vårprimörer och fläskfile som vi åt tillsammans med Cecilia och Moa. Sen fick de prova och göra några krukor till sig också.


här kommer det snart att växa gurka och tomatvårfint på balkongen




Ja så är det söndag kväll igen och den här veckan blir det roligheter med, imorgon ska jag gå på författar events där de här författarna ska delta Ebba von Sydow, Viveca Sten, Agneta Sjödin, Mårten Andersson, Mia Törnblom kan bli intressant hoppas jag. På tisdag ska jag träffa Malin det ska bli kul och på torsdag ska jag gå på konsert med Uffe. Sen är det fredag och då far vi till landet och bygger klart växthuset hoppas jag.

Men nu ska jag städa klart här på skrivbordet och sen ska jag gå och ta ett skönt fotbad och pedikyra mina fötter.

RSS 2.0