Brr kallt nu

I helgen har det varit ett härligt vinterväder med sol och blå himmel. Det har varit kallt nu i flera dagar så snön ligger kvar. Uffe har åkt skidor, det gäller att passa på
Ida tycker att det är för kallt om tassarna men en stund bus och lek i snön säger hon inte nej till.  Lilla toktanten det är svårt att tro att hon blir tretton år till våren, när man ser henne skutta runt. 
(null)
Marie och jag har sytt varsitt par vantar med fluffigt fuskpäls inuti. Jättesköna men lite bökiga att sy då fluffet yrde omkring och kittlades i näsan och hamnade precis överallt. 
(null)


Söndag 24 januari

En sorglig vecka men det blev en fin helg. Uffe och jag kände att vi ville samla ihop familjen så alla utom Pär kom och hängde med oss i går. Pär jobbade hela helgen tyvärr. Vi pratade om farmor och lyssnade på musik till begravningen och tittade på foton. Först fikade vi, med kladdkaka och lingonpaj. Sen var vi ute på gården och lekte och därefter gick vi in och hjälpte åt med middagen. Fisk gryta, korvgryta och créme brûlée blev det. 
(null)

Idag var det nästan lite våraning i luften, så det blev en skön långpromenad med Ida på fm. Sen har vi fixat en del hemma. Uffe har gått igenom Inga-Britts papper och jag har tvättat (vilket jag tycker är så kul med nya tvättmaskinen) fixat med lite nya blommor efter att alla julgrupper har blommat ut. Sorterat bland alla prylar i badrummet och ställt dem i rullvagnen som vi fick av Sanna och Claes. Det blev så himla bra. Hyllan jag hade köpt funkade inte alls, det såg helkonstigt ut. 
(null)

(null)

Så har jag hängt upp den söta luftballongen som Sanna, Tuva och Marie har pärlat. 
(null)

Ida har vilat idag lite trött efter gårdagen. 
(null)


Finaste svärmor

Igår eftermiddag somnade min kära svärmor in. Du fattas oss alla och lämnar ett så stort tomrum efter dig. Jag är så glad över att just du blev min svärmor. Vi blev aldrig osams och vi hade alltid så roligt ihop.  (null)
En fantastiskt farmor som alltid fanns för barnen, bakade kakor, stickade vantar, sockor och tröjor till alla. 


Tuva 7 år

Idag har vi firat sötaste prinsessan Tuva med tårta och presenter 🎁 Många paket var tema pärlplattor, böcker och pärlor med Frost tema och en fin bok med kända personer nuvarande och historiska. 
(null)
Man får ta i när man ska blåsa ut alla 7 ljusen. 
(null)
Mormors älskling 😍
(null)

Jag blev också firad fast det är först på måndag det går från 57.... till 58. Jag blev så glad för jag fick allt det som jag hade önskat mig. Tårtfat, gräddkanna och tekopp i Rörstrands Mon ami. Så jättefint. 
En fin eftermiddag tillsammans med min älskade familj. 


Tack kommunal 😊

Äntligen så gjorde jag slag i saken, nu har jag beställt en tvättmaskin. Så himla glad för det. Jag har velat fram och tillbaka, vägt nackdelar mot fördelar. Tänkt på miljön och kostnader
Nu ska jag bara ordna med en hylla i badrummet och köpa en ny torkställning.     
(null)



Årets första bad

Kul dag, Den började med att Marie föreslog att vi skulle åka till Hellasgården och vinterbada, nja jag avstår men jag kör dig gärna dit och tittar på svarade jag. Sagt och gjort jag hämtade henne och Alex. Väl där så klär hon käckt av sig och kliver ner på badstegen och doppar sig i det väldigt kalla vattnet. Efteråt var Marie alldeles euforisk och sprudlande, det var så härligt.   
Kolla på länken så himla tuff ❤️

https://share.icloud.com/photos/0PWM6VMYcC-SfwhefQSCgiXvw

Sen åkte vi till  Bagis och drack varm choklad med vispgrädde och fortsatte med syprojekt långskjorta. 

2021 🥂

Ett nytt år, nya förväntningar, undringar hur blir det här året. Min största önskan som jag delar med många är att coronaviruset kommer att minska med hjälp av vaccinet, att livet kan återgå till som det var innan. Att man kan slippa oron över att vara sjuk, kanske smitta någon eller bli smittad. Kunna krama om barnbarnen. Att träffa sina vänner, ta en fika. Enkla saker som jag saknar så mycket. Hursomhelst nyårsafton blev ändå en kul kväll tillsammans med Uffe, Pär, Marie och Alex. Vi åt en god trerättersmiddag som Marie hade planerat. Rårakor med skagenröra, risotto med svamp och fänkål och liten kycklingrulad samt creme brulée till efterrätt. Så gott! 
(null)
Sen var det dags för monopol. Vi spelade hela kvällen med ett kort avbrott vid tolvslaget. Till sist var det bara Marie och Pär kvar men till slut bröt de vid kvart i två. 
(null)

Nyårsdagen blev en stillsam historia, soffhängochkollafilm hela dagen. Med avbrott av några korta Idapromenader det regnade hela dagen så hon var inte så värst pigg på att gå ut heller.

RSS 2.0