Sista helgen i maj

Jag brukar ju säga att det inte alltid blir som man har tänkt....i fredag s var mamma på SÖS för att bli kollad av en hjärtläkare pga sina svullna ben men läkaren beslutar att lägga in henne för observation och för att driva ur den stora mängd vätska som hon har samlat på sig och som orsakar hjärtsvikt. Mamma blir såklart besviken för hon skulle gå och se min vårkonsert med teaterkören på lördagen. Men det får bli en annan gång. Huvudsaken är att hon mår bättre nu. Syrran , Jan och Uffe kom och lyssnade och konserten gick bra. 

Lördag morgon vaknade jag med migrän så jag gick upp och tog en tablett och la mig igen och vaknade efter några timmar av att Uffe kom och la en fantastisk blombukett i sängen hos mig och sa grattis på bröllopsdagen. 28 år i nöd och lust. Jag blev så glad. 


Efter konserten gick vi till barnvagsfabriken och åt en otroligt god middag. Med ett mycket gott vin och drömgod tiramisu till efterrätt. 
Kvällen avslutade vi med att mysa hemma i soffan. 



Idag har vi varit hos svärmor och firat henne på morsdag. Efter att ha hjälpt henne med att handla ett nytt balkongbord som hon fick i morsdagspresent och en ßtor guldornamenterad spegel så åkte vi hem till henne och fikade innan vi for tillbaka till stan för att fira min mamma med en liten ros och en stor väggklocka. 




Svärmors liljekonvaljbukett som jag plockade i bagisskogen tidigt i morse under hundpromenaden. 
Själv har jag blivit firad med en kram och telefonsamtal. 

En semesterdag

Idag har jag varit ledig från jobbet men så särskilt ledigt har det inte varit. Jag har verkligen utnyttjat denna semesterdag och fått en hel del fixat. Upp tidigt i morse och åkte iväg till bilia i nacka för att lämna bilen på service. Tog buss och t-bana hem och satte igång att plocka reda på en del högar och lådor som inte har hunnits med ännu efter flytten. Jag har  sorterat och kastat, burit ner i källaren och organiserat och ordnat resten i skåp och lådor. Det är en del kvar men jag hann faktiskt med ganska mycket. Jag sågade av cd hyllan som vi skulle slänga och gjorde en kryddhylla av den. Det blev riktigt bra. Tvättat och städat har jag gjort också. 

När bilmekaniker ringde och sa att han hade servar klart bilen så tog jag Ida med mig och åkte och hämtade den. Så fick hon komma ut lite. Därefter åkte vi till mamma och stekte pannkakor och Ida fick köttbullar.  Nu är hon trött efter dagen äventyr och ligger och snarkar bredvid mig här i soffan. 
Jag känner mig nöjd så med min semesterdag mitt i veckan. 

Igårkväll hälsade jag på en stund hos Marie. Det var så mysigt att sitta i hennes fina lilla gratissoffa och småprata lite och dricka gott te och äta mazariner som Gabriel sprang iväg och handlade. 



96 plantor

Söndag morgon.... Uppe tidigt, åt frukost och sen ut i trädgården för idag skulle alla mina sommarblommor planteras ut i krukor, rabatter, korgar, baljor, hinkar och lådor.  




Jag höll på ända till klockan var halvfem då packade jag ihop och plockade undan och så åkte vi till Uppsala  och åt spaghetti och köttfärssås som Sanna och Claes bjöd oss på.  Mycket gott! Jag var jättehungrig efter dagens grävande, planterande och bärande. Men jag fick god hjälp av Pär med att bära jordpåsar och fylla på med jord och sen vattna allt jag planterade. Men han insåg väl att om vi skulle komma tillbaka till stan någongång så fick han lov att hugga i. I går var jag var jag en sväng till till Vinnersjö och handlade lite mer blommor. 


Då rev Uffe och Pär ner kokspisen i tvättstugan, många tegelstenar som nu ligger i en stor hög bakom huset i väntan på att komma till tippen. Ni ska huset fixas till så att man kan vara där och ha saker förvarade utan att det regnar in. Det har varit en härlig solig helg och ibland nästan lite varmt. Lite lek och bus med mormors hjärtegryn  blev det också. Lycka! 

Full fart i 50 knop

I torsdags träffade jag mina kollegor från Sickla dv. Alla sa att de saknar mig så mycket och det klart de är nu en mindre personal för ännu har ingen ny blivit anställd. Så det är tufft för dem. Hur som helst en fartfylld och trevlig kväll hade vi i allafall. Vi blev hämtade av taxi och körda till Nacka strand där två st ribbbåtar stod och väntade på oss. Vi fick ta på oss varma overaller och skidglasögon sen tog vi plats i båtarna. Jag kan lugnt säga att jag tyckte det var nervöst. Sen bar det iväg i 50 knop till Ingmarsö en tur på ca en timme. När jag väl hade vant mig så var det fantastiskt kul. 


Väl framme fick vi ett glas champagne med lite goda tilltugg. Sen fick vi ett glas vin innan det blev dags att sätta oss vid bordet  till förätt var det sparris och ett glad vin. Varmrätten bestod av torskrygg och ett stort glas till vin och till efterätt var det rabarber, glass och ett glas vin. Det ställde till det lite för mig för jag drack bara lite ur varje glas för det här var en snabb middag ca en och en halvtimme och jag vill inte dricka så mycket så snabbt. Men alla andra drack ju ur sina glad vartefter och då blev de utdukade men inte mina, så det blev ju väldigt många glas framför min tallrik. 

Men mina snälla kollegor hjälpte till att dricka upp allt innan vi gick. 


Sen susade vi iväg tillbaka till stan och då tror jag att det gick ännu lite snabbare. En klart häftig upplevelse och det är så fantastiskt vacker i vår fina skärgård. 23.15 var vi tillbaka vid Slussen så jag kom sent i säng och var lite seg på fredags em. Men vad gör det när man har haft det roligt. 

En stillsam helg


Uffe har rivit skorsten på tvättstugan och täckt taket med plast tills vi har köpt virke för att bygga ett nytt. Det har läckt in och nu måste vi fixa till det för att inte behöva riva hela huset. 
Det gamla äppelträdet är nu tyvärr nedsågat men en ett annat är planterar i stället. Det lilla rosenmandelträdet som jag fick av jobbarkompisarna på Sickla när jag slutade där. Nu hoppas jag att det trivs där och växer och blir stort. Det är svårt att få träd att växa på vår tomt för det är mest bara sand i marken. Jag har planterar äpple och päronträd för några år sen men de växer inte mycket och har inte blivit någon frukt ännu. Det som fungerar bäst att odla är potatis och morötter de gillar sandig jord. Allt annat får odlas i odlinglådor eller krukor. Idag regnade det så mycket att Ida vägrade att gå ut på morgonen. Jag var uppe tidigt och åt frukost men jag hade precis som Ida ingen lust att gå ut så  jag kurade ihop mig i soffan tillsammans med Ida och en varm filt och där somnade vi båda en stund.  Det kändes som en bra aktivitet att göra en regnig söndagsmorgon. 

När Uffe kom kom upp och hade ätit sin frukost så enades vi om att hälsa på hos prinsessan och hennes familj istället för att vara kvar på landet och titta på regnet. Där bjöds det på korv, kaffe och tigerkaka. Som vanligt gick Tuva och hämtade min väska för att plocka ur allt roligt i den. Uffe och Sanna passade på att veckohandla på ICA maxi. 

Hemma i stan igen så satte jag igång att göra små krukor som jag fyllde med jord och petade ner små gurkfrön i. Så nu hoppas jag att det blir små fina plantor att sätta i växthuset. 


Sen har jag veckotvättat och kokat sötpotatissoppa till matlådor. 
Ja det var den helgen det!

Ledig torsdag

Skönt med en ledig dag mitt i arbetsveckan...... Vaknade tidigt som vanligt när jag är ledig men pigg, så jag gick upp och åt frukost. Tog sen en dusch och passade på att skura badrummet också. Sen var det dags för långpromenad med  Ida och Uffe. På vägen passerade vi Markus kyrkans gökotta och stod där en liten stund och lyssnade på vårpspalmerna. Fint och stämningsfullt.  Väl hemma igen så blev det en snabbfika med Uffe innan jag tog bilen och åkte till Uppsala och mötte Sanna. Vi handlade golv, stora krukor och jord till deras balkong och sen åkte vi hem till dem och la golv och planterade alla blommorna som Sanna köpte förra helgen plus några nya som handlades i dag. Det blev jättefint. Tuva tyckte att det var jätteroligt med golvplattorna och blommorna och hjälpte till av hjärtans lust. 




När allt var klart for jag hem till stan igen, men innan jag kom hem hem till min väntande middag så blev det ett snabbt besök hos mamma för att lämna blomlådorna som hon hade bett mig köpa. 
Nu sitter jag i soffan och kelar lite med Ida och känner mig nöjd och glad efter min lediga torsdag. I morgon är det arbetsdag men sen är det helg igen. Lite skönt faktiskt! 

En solig lördag och en regnig söndag

Ibland blir det precis som man har föreställt sig att det ska bli... Helgen har varit så rolig och mysig. Det var så roligt att åka iväg och handla blommor med hela familjen. :-) Pär gick runt och bar på en låda där Sanna plockade ner sina blommor och höll lite koll på Tuva som tyckte det var väldigt roligt att gå runt i alla växthusen och titta och känna på alla plantor. Tomat plantor verkade vara en favorit. Marie, Gabriel och Alma handlade och tittade på loppisgrejor och kaniner. Uffe hade koll på alla lådor som jag fyllde med kruka efter kruka och lastade sen in allt i bilen. Därefter var det dags att laga middag och vi trängde ihop oss alla i köket och åt grillad fläskfilé och potatissallad, sedan sprang Sanna och Tuva iväg till bussen hem till Uppsala. Efter middagen föreslog Pär att vi skulle åka till utsiktstornet och titta på solnedgången. 


Marie och Pär fixar middagen. 

Gabriel och Alma myser i hängmattan

Tuva leker 

En härlig helg som har gett mig massor av energ inför arbetsveckan.  


Så himla glad

Måste bara skriva om hur glad och lycklig jag känner mig ikväll, jag haft en jätterolig arbetsvecka och jag känner mig så fantastiskt välkommen tillbaka till jobbet. Nu är vi på väg till landet och
 i morgon får jag träffa och umgås med mina barn och barnbarn och mågar.  Dessutom så ska vi åka till Vinnersjö trädgård och köpa massor av blommor till trädgården och balkongen. Lycka!

Återigen

Tillbaka på hemmaplan igen, jag har blivit så otroligt varmt välkommen tillbaka. Det känns helt fantastisk faktiskt!  Mycket är som förut men det är också många förändringar och förbättringar. Jag kommer att vara ansvarig för bakoteket och jobba där tre dagar i veckan och de övriga på Byälvsgården. Roligt att få träffa alla gamla och nya jobbarkompisar men jag saknar några gamla som har slutat. 
Ikväll har jag äntligen kommit iväg på yogan. Det var skönt att få sträcka och tänja på mina stela och spända leder och muskler. På vägen hem med T banan stötte jag ihop med min tidigare chef Ulla och en kollega från Skarpnäck det var kul och oväntat. 

Vilat i Signero

Nu är snart den här sköna helgen slut.... Vi är på väg hem till stan och en ny arbetsvecka. Ett snabbstopp i Uppsala och lämnade tillbaka bilstolen och busade lite med prinsessan innan vi fortsatte hem och hamnade i bilköer. 
Det har varit kallt, regnigt och blåsigt, fredag och lördag men det gjorde inget vi eldade i spisen och jag passade på att sy sovrumsgardiner och kuddöverdrag. 

I dag blev det strålande sol och blå himmel. Så i morse var jag uppe tidigt och ut och jobbade i trädgården redan klockan åtta. Efter att ha jobbat i några timmar så satte jag mig på stugtrappen med en kopp kaffe och macka och bara njöt av solen och värmen. 

RSS 2.0