Många steg blir det

Oj oj så mycket motion jag får numera när jag radikalt har ändrat mina arbetsuppgifter. Jag behövde tack och lov inte jobba på gruppbostad, jag gav min chef ett förslag att jag kunde jobba med uppsökande verksamhet för de personer som inte bor på gruppbostad. Hon tyckte det var en jättebra ide så nu jobbar jag med att cykla hem till dem och erbjuda promenader och fikastunder i närområdet där de bor. Ett toppen jobb 😀 varje fm går jag en skogsrunda på fyra km med en person. Sen cyklar jag tillbaka till jobbet och äter lunch och på em hinner jag med två promenader innan det är dags att cykla hem. Topp den här veckan var när jag cyklade in till Hornstull och gick en promenad runt Långholmen. 
(null)

Ett tag kändes det inte som att jag jobbade, jag tänkte på andra undersköterskor som  kämpar och sliter i vården  med att vårda svårt sjuka i covid 19. Så tacksam för att de finns. 
Men jag rör på mig på helgen också idag var Uffe och jag på fm promenad med Ida och gick runt halva Ältasjön innan vi vek av och gick till Flatenbadet och vidare till lilla Flaten sen gick vi hemåt en promenad på ca en mil eller nåt. 
Efter att ha ätit lite lunch tog jag bilen och handlade balkongjord, några lavendel och fina krukor att hänga på balkongen. 
(null)

När jag var klar lyckades jag få med mig Pär på en promenad bort till ett bageri som finns där i Vega  och satt sen där och fikade, utomhus såklart. Jättemysigt 😊



Åter till jobbet

Det är med blandade känslor som jag jag ska gå och jobba i morgon. Stockholms Stad har stängt alla dagliga verksamheter pga covid 19. 
Så jag har ingen aning om vad jag ska jobba nu, troligtvis på en gruppbostad. 
Vi ska samlas på jobbet i morgon bitti och då får vi reda på vilken verksamhet vi ska gå till. Det blir ju svårt att hålla distans nu när man ska jobba hemma hos någon. På DV kunde vi ju skicka hem de som verkade sjuka men nu är de ju hemma. Ja ja det är ju som det är, man måste ju jobba. Men lite oroligt känns det faktiskt. 
Påskhelgen har varit väldigt stillsam, men på lördagen mötte vi Pär, Marie och Alex vid Rudan i Handen och hade lite picknick. Det var kul. 
Jag har läst ut några böcker, promenerat med Ida. Sytt några dreglisar till Hugo och klippt till några mössor. Virkat sladdhållare och skapat lite ordning bland alla laddare och headset. 
Städat kylskåpet grundligt samt skurat ugnen. Ja det var den påskhelgen, nästa år hoppas jag innerligen att jag är på landet. 
(null)

(null)

(null)

(null)


(null)



Närmare stan

Marie och Alex har köpt en lägenhet i Enskede. Förra helgen var de i Kärrtorp och tittade på ett renoveringsobjekt som de klokt valde bort. På onsdagen skickade Marie en länk om en jättefin lägenhet i Enskede och jag svarade drömläge men anade inte att Marie var intresserad av  den.  På torsdagen skrev de kontrakt  och ringde och berättade det, ja ibland går det verkligen undan.  Så i sommar går flyttlasset från Nynäshamn. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Mäklarbilder. 
Det ska bli så spännande att få se lägenheten och att få äta något gott i det otroligt fina köket. 
Marie har ägnat påskhelgen åt att rensa på vinden och sortera bland sina grejor och planera hur de ska möblera och inreda lägenheten. Så nu vill hon att veckorna ska gå fort så de kan börja packa. 

Dagens promenad

Uffe och jag tog bilen till Älta och gick en långpromenad vid Erstavik. Jag har aldrig varit där men Uffe har cyklat där många gånger så han hade koll 
Det är ett jättestort naturområde lika stort som Stockholms innerstad. Man kan gå därifrån till Saltsjöbaden men vi gick en kortare sväng. Bäst som jag gick där så kände jag mig så tacksam över den rika natur som finns i Stockholm med omnejd. 
(null)

(null)


Påskpyssel

Vanligtvis har jag inte tid att pyssla till påsken, jag har nog inte gjort det sen barnen var små. 
(null)

(null)

(null)
Så mycket pysselmaterial hade jag inte hemma, men med akvarellfärger och papper så blev små personliga kycklingar och några ägg att hänga i riset. En dörrkrans blev det också av det jag hittade hemma. 


Glad över mitt syrum

Idag blev den  klar, klänningen jag började klippa till för ca 1 år sen. Det var lite knepigt att få till den jag läste varje instruktion jättenoga och i början fattade jag verkligen inte alls. Men till slut så fick jag i hop den, min omlottklänning. En hel lördag tog det. 

(null)

Förra veckan sydde jag den här. 
(null)

Det är kul att sy kläder till mig själv också. Fast jag syr mest till Tuva och Hugo. Det finns så mycket fina barn tyger. 
(null)

(null)

 






RSS 2.0