Marie ❤️ Alex 20210724

Så kom den.... Bröllopsdagen. 
Så himla vackert, fint och stämningsfullt. 
Ett riktigt sagobröllop på gården utanför deras lägenhet i Gamla Enskede. 
(null)

(null)
Ett mycket vackert brudpar ❤️
De fick lite hjälp också av Tuva och Hugo
(null)


Efter vigseln så blåste vi alla såpbubblor på dem, risgrynens tid är förbi. 
Många bilder togs och när vi alla hade skålat, hurrat och lyckönskat dem så åkte de iväg en stund till Daliaträdgården med Claes som bröllopsfotograf och tog massor av fina bilder. 
(null)
Under tiden minglade vi gäster och gick tipspromenad och skrev lyckönskningar. Marie hade förberett ett litet bord med allting på och gjort i ordning en rithörna till Tuva och Hugo. Hon hade verkligen tänkt på allt superbra planering. Det var bara för oss att följa. Sanna och Pär gjorde ett fantastiskt jobb i  köket med att förbereda maten på fm. Det var väldigt gott och trevligt och alla gäster var väldigt nöjda. Solen sken från en  klarblå himmel. Kort sagt, så var det ett helt fantastiskt bröllop. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Alex farmor sa att det känns väldigt speciellt att se sitt barnbarn bli vuxen och gifta sig och tänk om Alex farfar hade fått vara med. Och visst är det så att man saknar dem som inte längre är med oss en sådan här lycklig dag. Jag vet att mamma och svärmor hade glatts så mycket åt att få se Marie gifta sig. Men någonstans så är de ändå med. När jag gjorde i ordning portalen och lade ut de rosa filtarna varav den ena var mammas som hon alltid hade när hon vilade. Så tänkte jag att det hade mamma tyckt var bra. 
Det var väldigt roligt att få träffa Alex familj och släktingar och få höra dem berätta om sin Alex. 
Nu är Marie och Alex på bilsemester. En fin början på deras liv som gifta Marie och Alex Gustavsson ❤️


Mina ljuvliga underbara barnbarn

(null)

(null)

(null)

(null)

Hugo är en liten linslus och gillar att bli fotad.  Tuva har tröttnat på att mormor ska ta bilder stup i kvarten men ibland får man ta en bild ändå och tur är väl det för sötare tjej finns inte och lillebror kära nån vilket litet charmtroll han är. Här är de några av de hundratals bilder jag tar på dem. 
(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)



Takbyte och svalkande bad

Såklart att det skulle bli sommarens mest soliga och varma vecka när alla barnen och barnbarnen kom. Så roligt att ha dem här allihop. Nu skulle det rivas och läggas på ett nytt tak Uffe fick mycket god hjälp av Pär, Claes och Alex med att riva och åka till tippen med allt bråte och att lägga på nya bräder. Det var väldigt varmt och soligt så vi åkte och badade varje dag och åt mycket glass och drack mängder av vatten. 

(null)

(null)

(null)

(null)

 


Vi var till Backa och plockade jordgubbar 🍓 som vi sen hade till Sannas cheesecake och provsmakning av bröllopstårtan och så kokade Sanna ljuvligt somrig god saft. 
(null)

Hugo tränade med Moster 🥰
(null)
 
Vi åt goda middagar och diskade mycket. 
(null)

(null)

Så åkte de hem och det blev väldigt tomt och tyst. 
Uffe fortsatte jobba med taket och nu är det färdigt. Jag började mitt projekt med liten damm och grävde så svetten rann. Jag sågade upp restvirke som kan användas till nya blomlådor och sydde en klänning och byxor till Tuva och Hugo. Provbakade foccacia till bröllopet. Cyklade omkull och gjorde illa armen. Plockade krusbär. Gjorde mina fötter bröllopsfina.  I morgon åker vi till stan igen efter att ha haft drygt två underbara sommarveckor på landet. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Den stora dagen närmar sig

Nu är förberedelserna i full gång, det planeras och skrivs listor. Vi syr och bakar. Bröllopspresent är inhandlad, nya finkläder likaså. Många sms och telefonsamtal om, kom ihåg det här, ta med det, glöm inte osv. Väldigt roligt och spännande är det. Det kommer att bli en fantastisk dag. 
En möhippa fick vi till Sanna och jag. Under stort hemlighetsmakeri överraskade vi Marie en kväll i juni i Margarethaparken med några av hennes vänner. Det blev ganska stillsamt, inget stort festande då det var en vardagkväll och för att restriktionerna gäller. Men mysigt ändå med picknick på varsin filt. 



(null)

(null) (null)

(null)

(null)


Semester

Första veckan är redan till ända... Det var med blandande känslor vi åkte till landet Uffe och jag första gången utan Ida. Det är ingen överdrift att säga att det var fruktansvärt jobbigt. För jag ser henne överallt i soffan, under köksbordet och i trädgården. Värst var det när Uffe åkte hem för att jobba några dagar och jag skulle vara själv. Ingen som varnar och skäller eller småmorrar som Ida gjorde när det var något hon hörde. 
Hur som helst, det var väldigt skönt att gå på semester och jag har haft en skön vecka. Vädret har varit lite blandat, varmt, sol och regn. Jag har fixat en del i trädgården. Städat och snyggat till här och där.  Cyklat, jag tog med cykeln från stan den är betydligt mer lättcyklad än den som finns här. Man kommer någonstans och det blir lätt några mil. Det är kul att se sig omkring och jag upptäcker nya svampställen. Jag har läst några böcker, vilat och haft det ganska bra. 
Uffe hängde med till Valbo (lite förvånad över det då det inte är hans förtjusning) där vi handlade på Ikea. En extrasäng, ihopfällbart bord och klappstolar. Vi fyllde på matförrådet på Coop och så handlade Uffe kläder som han ska ha på Marie och Alex bröllop. På vägen hem stannade vi till hos Eva Skoglund i Vinnersjö och köpte två trasmattor. 
Idag kommer alla barnen och de ska vara här i några dagar och hjälpa till att lägga om taket på badrummet och gästrummet. Det ska bli så roligt och jag ser verkligen fram emot det. Jag tänkte på svärmor när jag räknade kuddar, täcken och lakan att så här  måste hon ha gjort och känt innan vi kom upp till sörbygden på somrarna. 



Bilen är packad. 

(null)


Frukost ute, så ljuvligt.  (null)

(null)

Cykeltur jag hittade svamp och honung. 
(null)

(null)
 
Skön stund i hängmattan
(null)

Jag gjorde ett luktärtstorn. 
(null)


Ida

Lilla hunden finns inte längre hos oss, men hon är ständigt med i våra tankar och minnen. Speciellt här på landet som var hennes favoritplats. Vi är många som saknar henne, Ida var en hund som fick många vänner. Glad, social och kelig men på sina villkor. Det är väldigt tomt och tyst och saknaden efter henne är så stor. Vi fick 13 år tillsammans ❤️ 
(null) (null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0