Pyssel och prat igen....

Denna helg har varit rolig och har faktiskt inte gått så fort som jag kan uppleva att helgerna oftast gör. I dag har det varit pysselträff med mina vänner. Jag bjöd på linssoppa,bröd, vin och semlor vilket var uppskattat. Syrran nålbindade vantar och hennes kompis Tina stickade. Marita gjorde fina pärlor av veckotidningar, Lena lagade en en tröja och en fin ullschal. Malin passade på att skaffa sig inspiration i alla mina pysselböcker. Katarina stickade en mössa, Eva gjorde en fin nyckelring av pärlor. Annette stickade på sina handledsvärmare och jag ja vad gjorde jag? Jag visade min nyssinlärda färdighet. Krokning eller tunisisk virkning som Tina sa att det heter. Och så stickade jag några varv på min halsduk men mest så pratade jag och hade kul med pysseltanterna. 
Fina familjen


Idag hade Uffe ingen handbollsmatcher så vi åkte till Uppsala och träffade den här fina familjen. Det är alltid så roligt att träffa vår lilla prinsessa och se vilka framsteg hon har gjor sen sist. Även denna gång plockade hon ur hela min väska och den här gången låg det ett litet gose djur där i som var till henne, och som hon kramade om. Men min plånbok med alla olika plastkort var roligare. När vi hade ätit korv med bröd och kaffe med nybakad tigerkaka så gick vi en liten promenad innan vi for tillbaks till stan igen. Väl hemma så åkte jag i väg och tvättade bilen vilket var välbehövligt man såg inte att den var röd så smutsig var den. Men nu är den fin igen så länge det nu varar i slaskvädret. 
Ikväll har jag bakat bröd till morgondagens tantpysselträff. 
Marie ringde just från Peru och allt  var bra med henne. Men jag tror att hon tycker att tiden går för fort, på tisdag ska de åka till Lima och bo på hotell i två nätter innan hon ska sätta sig på flyget för att åka hem igen. 

Torsdagkväll

I kväll har jag varit hos mamma och stekt pannkakor. Det är så mysigt att stå där i hennes kök och steka samtidigt som hon äter pannkakor och hallonsylt med lika stor glädje som barnen gjorde när de var små. Sen satt vi och pratade och jag visade bilderna från Peru som Marie har lagt ut på Facebook. En fin kväll. Väl hemma så möttes jag av Uffe som gav mig en tvättpåse med mina kläder tvättade och fint hopvikta. Vardagslycka! 
Mitten av februari

Marie är nu i Peru och har det bra, varmt och skönt. Hon ringde hem i tisdagskväll och brättade att hon kände sig så välkommen. 
Marie med Gabriels mamma och morfar. 

Helgen har som vanligt gått alldeles för för fort....
På lördagen gick vi en långpromenad och njöt av sol och blå himmel som gav löften om att våren är på väg. 

Sen var det dags att förbereda kvällen middag till våra vänner Kia och Kjelle. kycklinggryta  med rosmarinpotatis och bröd. 

Kia redde ut trasslet i min garnkorg

Kjelle och Uffe knåpade med sitt, tålamodsprövande små träpussel.

Idag har jag gått på symässan med Cecilia och där lärde jag mig en ny teknik, Krokning som är en blandning av virkning och stickning.  Kul att lära sig något nytt, det här ska bli en grytlapp. 


Här är lite annat kul jag såg där. 
Vår söta prinsessa

Såhär glad blir jag när jag får kolla på Teletubbies i mormors IPad Marie och jag var till Uppsala i söndags.  På vägen stannade vi och köpte semlor som vi hade till fikat. Gott och gräddigt.


I brist på annat att roa sig kan man ju alltid leka lite med sina söta små fötter. 
 


I går kväll hade Magnus och jag bestämt träff på Fotografiska för att kolla på utställningarna och äta middag. Det var hans lite försenades födelsedagspresent. Men han kom inte ensam, han hade med sig Laila från Härnösand. Hon visade sig vara en mycket trevlig tjej som jag hoppas får träffa fler gånger. Vi hade en rolig och trivsam kväll vi åt en god men ganska dyr och lite väl kall räksallad och gick sen runt och kollade på alla fantastiska bilder. Kul att göra något annat än att tvätta en måndagkväll. 

RSS 2.0