Kalasbilder

Det blev lite tokigt när jag la ut de andra bilderna men här kommer några fler


Adventsfint i Bagarmossen

Nu har jag satt upp stjärnor och adventsstakar och lindat en för dagen nyinköpt ljusslinga runt balkongräcket. Så nu kan man ana att julen är på gång.

Sanna har varit hemma och hälsat på i helgen det har varit mysigt att få rå om henne lite. I går var vi på 7 årskalas jag tror att Emil blev glad för den radiostyrda bilen han fick, hans pappa blev det i alla fall.

Nu är vår gamla bäddsoffa flyttad den bor numera i Västerhaninge och jag tror att Marie och Ludvig också har flyttat dit nu.


Redan torsdag?

Är det någon däruppe som har skruvat upp tiden?? Det känns som om veckorna bara springer iväg. På söndag är det första advent och jag har inte ens börjat tänka på julklapparna. Bara på födelsedagarna på lördag fyller Emil och sen är det Marie och Pär som står på tur att firas. Ja ja det är bara att ta det lugnt och hänga med......
I morgon ska jag baka lussebullar för det vill jag ha på första advent.


Ett dagsverke

Det är bra märkligt i går så var det ett fantastisk fint väder med strålande sol då var jag inomhus nästan hela dagen men i dag då jag och Uffe har varit ute hos syrran och Jan och hjälpt dem med veden då har det regnat småspik hela dagen. Men det blev en rejäl vedhög ändå.


Vårvärme i november

Nu är den beställd soffan och kommer hem till oss dan före dan, en underbart skön fåtölj med fotpall blir det också. Det kommer att bli så fint.

I morse när jag var ute på promenad med Ida så kändes det som vår i luften så varmt och behagligt var det, Tusenskönorna blommar men imorgon skulle det bli snö stod det i Aftonbladet. Vi får väl se......


Vem blir chef

Jag sitter i soffan och dricker te och avnjuter årets första saffransbulle mm så gott. I dag har jag varit på café blecktornet (som är en daglig verksamhet) och varit värdinna på Attendos chefsrekryterings dag. En lärorik och intressant dag, nu vet jag vilka egenskaper en bra chef ska ha och kanske har jag varit med och påverkat vilken chef det blir som ersätter Annika när hon går på barnledighet. Men i allafall så bakade de bullar hela dagen på Blecktornet och det luktade så gott så jag var bara tvungen att köpa med mig några bullar hem.

På hemvägen så hittade jag den här söta lyktan och nu hänger den i vårt sovrumsfönster. Fin eller hur.I omklädningsrummet

Om man tycker det är lite trist på jobbet kan man alltid krypa in i sitt skåp.


Oväntad släktträff

Lördagens planering var att åka till Marie och Ludvig för att hjälpa dem att fålla gardiner.Uffe behövde bilen så jag tog pendeltåget till VH. Väl framme så gick jag till blomsterhandeln och köpte en ros att lägga hos pappa och i affären var min kära storasyster i samma ärende. Vi blev ganska förvånade men väldigt glada över vårt oväntade möte. Sen gjorde vi sällskap till kyrkogården och träffade mamma som stod och väntade på syrran. Efter att ha tänt ljus och lagt ner blommor så skildes vi åt, mamma och syrran gick och fikade på kondiset och jag gick hem till Marie.

Hemma hos Marie var vattnet avstängt så där gick det inte att fika eller gå på toa (jag var ju naturligtvis jättekissnödig när jag kom fram). Men Marie kom på den ljusa ideén att vi kunde gå ner till pizzerian vilket vi gjorde. Men de hade inget take away kaffe men jag fick låna ett glas med kaffe i (något pinsamt tror jag Marie tyckte) När jag skulle åka hem gick vi tillbaka med glaset och då träffade vi Linda Emils mamma och det var verkligen jätteroligt för jag har inte träffat henne sen hon och Magnus separerade.

Men sen fick jag brått hem för att laga någon god mat, för jag hade bjudit Uppsala borna (Sanna och Claes) på middag. Vi hade en jättemysig kväll, Sanna introducerade mig och Uffe i Wordfeud (alfapet i mobilen).

I dag har vi varit på soff jakt Uffe och jag, vi har i nuläget två alternativ vi får väl se vad det blir.
Men nu måste jag slita mig i från min nya leksak och laga lite middag oss för äta måste man ju.

TIDAFORS Hörnsoffa med armstöd vänster, Dansbo mellanbrun Min. bredd: 235 cm Max. bredd: 285 cm Djup: 95 cm Höjd: 99 cm Sitsdjup: 59 cm Sitshöjd: 47 cm  Det kanske blir den här med fotpall till

Vilken överraskning

Min underbara man kom hem igår från jobbet och gav mig en påse och uppmanade mig att titta i den vilket jag gjorde och påsen ligger en ny telefon som han hade köpt till mig jag blev alldeles mållös och jätteglad såklart. Nu är jag som alla andra telefonnördar sitter och kollar och knappar på sina Iphones och nu förstår jag varför för man behöver ingen dator längre man gör allt i mobilen kollar mail, bloggar, letar på nätet. Jättekul.

Brr.....kallt

Brr nu är det nog slut på denna milda varma höst,  ikväll så kändes det som att nu kommer nog vinterna snart.
Jag har varit ute med scouterna och lärt dem hur en stormkök fungerar, men trots vinter jacka och vantar och mössa så var det lite kallt men man vänjer sig väl.

Nu ska jag gå och dricka en varm kopp te och njuta av att det åtminstone är varmt inne efter några dagar med iskalla element nu är de varma igen tack och lov.

Vi tänder ljus

I går var mamma och jag på kyrkogården och tände ljus för de som ej finns bland oss men som jag gärna vill tro sitter på någon molntapp någonstans och håller lite koll på oss som vandrar här på jorden.  Sen for vi hem till mamma och åt räkmacka och prinsessbakelse

Lördagskvällen tillbringade vi i Stallarholmen på ett 80 års kalas det var Uffes morbror Gösta som jubilerade och alla deras släktingar (tror jag) var där. Gösta och Marianne (hans fru) har 4 barn och alla de har i sin tur 3 eller 4 barn och några av dem har barn, plus Göstas syskon så det var många där och firade. Det var en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.

I dag har jag varit på symässan i Älvsjö tillsammans med min jobbar kompis Marita. Vi gick runt där och kollade på tyger, garner, pärlor och en massa tanter. Jag handlade lite pärlor och tillbehör. Så när jag kom så gjorde jag några nya halsband. På vägen ut från mässan så träffade vi på Marie som hade åkt dit med jobbet, ibland är världen liten.

Så det har varit en lagom lugn helg och jag känner mig redo för en ny vecka på jobbet. Men det är skönt att veta att det snart är helg igen för även och jag är glad och tacksam över att ha ett jobb så är det så att det är roligare med helgerna när man kan umgås med familjen och sina vänner.

I veckan väntar scouter, kören och ett träningpass på friskis och svettis.


RSS 2.0