Klämda tuttar

Aj aj jag har varit på mammografi idag och det var verkligen inte skönt att få brösten tillplattade men det är viktigt att man kollar, som tur är så går det ganska fort. Det var lite löpande band över undersökningen en in och en annan ut. Det satt många kvinnor i väntrummet när jag kom och jag tänkte att det här tar tid men så icke jag kom in på min tid och var ute igen efter 10 minuter. Skönt, nu har jag det gjort tills nästa gång de kallar.

Nu börjar jag bli trött på att det alltid är kort om folk på jobbet vi jobbar och jobbar men hinner inte med nåt känns det som och alla har ont här och där och har olika stresssymptom. Nu börjar det blir dags att vi gör något roligt för pengarna som vi har fått av Attendo, så att det händer något kul.

Det är tur att jag har roligt när jag är ledig, imorgon är det dags att sjunga igen. Det är verkligen härligt och jag får massor av positiv energi av det. På lördag ska vi åka till landet och titta till stugan och läsa av vattenmätaren, och kanske ta en skidtur med grannarna. På lördagkvällen blir det middag hemma hos Sanna och Claes. Söndagen är vikt åt Marie och övningkörning i sta´n.

Nu är det dags för en kopp te och en skiva av det goda valnötsbrödet jag köpte på bageriet igår.... innan det är dags att vinka till John Blund.

Kreativt pysslande

Var på Stockholmsmässan igår och kom hem fylld av inspiration och en påse fylld av rött mohairgarngarn (ska bli en schal) vackra pärlor med tillbehör så nu kan jag göra egna smycken. Har under eftermiddgen förfärdigat ett par örhängen och ett halsband. Jag har alltid trott att det är svårt men det är det inte lite pilligt bara, men kul.
En bok (Pyssla hela året)blev det också och i den stod det en beskrivning på hur man gör en lampa av tidningspapper vilket jag har gjort nu till Pärs rum. Av en ballong, tapetklister och en Kalletidning.

Uffe och jag var och fikade en stund hos mamma idag och Uffe fixade så att mamma har spotify på sin dator.
Så nu kan hon ladda ner musik hon gillar. Gratis dessutom.

Det har varit ett helt fantastiskt vinterväder denna helg strålande sol och blå himmel, men lite kallt, så det har inte blivit så långa promenader för Ida, kallt om tassarna. Men hon far omkring i snön som ett litet yrväder. Tokhunden!

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa boken jag lånade av mamma...



Lite småkallt nu


I fredags var det snökaos, det kändes som att det kom en halvmeter snö under natten och förmiddagen. Alla bussar var inställda men tunnelbanan gick faktiskt, fast med förseningar. Under eftermiddagen klarnade det upp och solen sken vackert på all den vita snön. På kvällen som blev rätt kall så gick jag och en annan tapper förälder ut och föräldravandrade i vinternatten kallt som sagt men ändå lite småtrevligt och väldigt lugnt var det. Inte direkt oväntat heller för vilka ungdomar vill stå ute och hänga när det 10-12 minusgrader ute. Så de vi träffade de var på ungdomsgårdarna. Idag när jag gick upp var det 16 minus Brr... men men det var bara på med varma kläder och ge sig iväg till jobbet.


Jag pratade med min faster och hon berättar att hon ska flyga till Dubai i morgon och senare under våren har hon bokat en resa till Kina. I somras fyllde hon 80 år.
Hon ger mig hopp inför ålderdomen! Hoppas bara att jag har lite pengar att resa för.




Det blev en Philip

I onsdagsmorse kom lille Philip till världen och allt hade gått bra. Jag satt i aulan i Björkhagen skola och tittade på niornas bitvis långtråkiga redovisningar av sina projekt arbeten när mobilen vibrerade i fickan och jag fick ett sms av Malin att nu var det klart. Skönt! Det är alltid lite nervöst innan man vet allt är ok, det händer ju att det går på tok ibland.

Jag tog bilen till jobbet i morse för att jag hade tänkt åka och storhandla men jag ångrade mig när jag kom ut efter arbetsdagens slut, för i den här snöyran hade jag då inte lust att halka omkring med bilen. Så jag åkte hem och gick och handlade på konsum istället. När jag kom hem hade Uffe dammsugit och torkat alla golv och Pär höll på att laga middag. Det kändes väldigt fint. Det är bra när man kan dela på hushållssysslorna.

Jaha och imorgon är det fredag igen och jag ska gå ut och föräldravandra fast om det är ett sånt här väder imorgon kväll kan det väl inte vara så många ungar ute, men men vi får väl se hur det blir.

Nu kommer Pär och säger att maten är klar...

Den 8 februari

Igår och idag har det varit uppföljning på hörselrehaben som var i november. Jag tyckte det skulle bli kul att träffa alla som var med men så blev det inte tyvärr för det var mer än hälften som inte kom, vilket kändes lite tråkigt. Den planerade anhörighetsinformationen blev inställd för det var få, det var bara Marie och Uffe som skulle ha kommit på den. Men vi träffades ändå och gick och fikade på Muffinsfabriken innan vi åkte hem. Idag kom det en logoped och hade en liten föreläsning för vår tappra skara på 3 personer och det var himla intressant så henne kunde vi ha hört på länge. Jag berättade om min problematik att inte uttala sje ljuden riktigt så vi kom överens om att jag skulle boka en tid hos henne. (Så jag kan kanske lära mig säga sushi). Jag är väldigt glad över att ha fått kontakt med hörselvården på Rosenlund för det finns någonstans att vända sig om det skulle vara något vilket känns skönt (även om jag har klarat mig i 30 år utan kontakt, men i allafall det känns bra.)

Men i morgon ska jag till jobbet och tur är nog det för idag var det 7 personal borta, jag längtar till våren då alla förhoppningsvis inte drabbas av så mycket förkylningar och virus.

I morgon eftermiddag ska Pär och jag besiktiga bilen och sen åker vi till skolan för där är det uppvisning av
9 ornas projekt arbete. (sist var det pepparkaksbyggen undrar var det är nu?  Pär vill inte säga något.)

Nu ska jag gå och göra i ordning ett skönt fotbad i mitt nya fina massagefotbad, och läsa om hur man bygger en kompost.


Äntligen fredag igen..

Ja så har det gått en arbetsvecka igen, idag har vi haft planeringsdag på jobbet så den här dagen gick väldigt fort men vi har fått mycket uträttat i de olika arbetsgrupperna vilket är himla bra. En god lunch  åt vi på Jesses krog i Kärrtorp jag åt fläsknoisette med bearnaissås och stekt potatis det var jättegott.

I onsdags så kom jag då äntligen iväg, jag har velat det så länge. Att börja sjunga i en kör. Det var så fantastiskt härligt ja jag var alldeles euforisk när jag kom hem och kunde nästan inte somna. Så nu vet jag vad jag kommer att göra på onsdagskvällarna framöver. En promenad till Kärrtorp och Turteatern Reflexen och sjunga...

I morgon ska Pär och jag in till stan igen och kolla på  NTI gymnasiet för att se om det kan vara något för Pär att söka till. Sen ska jag försöka få honom att köpa sig lite nya tröjor de han har börjar bli lite urvuxna vi får väl se vad det blir, jag kan kanske muta honom med varm choklad och en chokladboll på något fik.

Men nu ska jag inta soffläge och titta på en gammal James Bond film i sällskap med Uffe och ett glas rött.
En lagom aktivitet en fredagkväll. Men kommande fredagkväll ska jag ut och föräldravandra.

RSS 2.0