Hejdå stugan

Ja nu är stugan rustad för vintern, allting är undanplockat och inställt i bodar och hus. Stugan är städad och skafferi och kyl och frys är tömda. 
Nu väntar vi på våren… då vi ses igen. 
(null)

(null)
Kärleksört 
(null)

På väg stannade vi till i Uppsala och spelade spel med Tuva och Hugo. Himla kul 😂 var det. 
(null)


Härligt med helger

Har ingen vidare arbetslust för närvarande pga diverse förändringar på jobbet. Så då blir helgerna desto viktigare för mig. En möjlighet att få positiv energi. Förra helgen sydde jag en klänning till Tuva som blev jättefin en riktig kalasklänning. 

(null)

Jag kokade äppelmos och bakade en paj, jag har fått massor av äpplen från Alex som han har plockat i sin pappas trädgård. Så glad för det då jag har äppelmos på min morgongröt. 
(null)

(null)
Jag lagade äntligen kökslåda som har varit trasig hur länge som helst och när jag ändå var igång så passade jag på att städa de andra lådorna också. Jag hittade en bit vaxduk som jag klippte i lagoma bitar och lade i varje låda. Blev ganska fint. 
(null)

(null)
 På söndagen mötte jag Pär i VH vi skulle träffa min kusin Leffe och fixa till farmor och farfars gravsten. Sen gick till konditoriet och fikade. Kändes bra att träffa Pär innan han reste iväg till England. 
Igår var Sanna, Hugo och jag till landet en sväng. Vår plan var att plocka trattkantareller vi hade sett ett ställe tidigare under hösten men de var så små då. Men nu skulle vi plocka, men där blev det långnäsa för älgarna hade ätit upp dem. Det var bara små skaft kvar. Jaha ja vi stoppade in oss i bilen och åkte vidare mot Gullsmyra. Men där väntade oss en riktig besvikelse för nästan hela den skogsdunge där vi alltid brukar plocka var helt nedhuggen 😢 ett kalhygge. Så ledsna vi blev. Men en lite remsa skog var kvar och där hittade vi trattkantareller. Sanna och Hugo fyllde en hel korg och jag plockade en påse full. Men sorgligt kändes det, och nästa år får vi vi hitta ett annat ställe. 
(null)

(null)

(null)

Tillbaka  till stugan gjorde vi upp en eld och lagade middag på Murrikan innan vi vi for tillbaka till Uppsala. En mysig dag❤️
Söndagförmiddagen tillbringade jag i soffan, med att läsa och vila. Så himla skönt. Efter lite fix hemma så tog jag en långpromenad till Marie och lämnade lite trattkantareller och tittade till henne lite. Hon hade ont halsen och kände sig inte i form. Det är tufft för henne hon blir liksom aldrig riktig bra. Men vi tog en lite promenad tillsammans innanjag gick vidare hemåt. Skönt att vara ute i solen. 
(null)

(null)
 
Nästa helg är det Halloween 🎃 på gården. Tyvärr är Uffe och jag på landet och stänger igen för vintern men jag vågade mig ändå ner i lokalen bland all läskig rekvisita som står där och väntar på att få komma ut och skrämmas. Jag hjälpte till att måla två gravstenar. Ett annorlunda pyssel. 
(null)

(null)


Sannas kalas

Ibland tycker jag inte det var så längesen jag gick där med min stora mage och var glad för att det var en mild höst, så jag kunde gå i träskor för jag inte kunde böja mig ner och knyta några andra skor. Men idag har vi firat Sanna som fyller 34 år på torsdag.  Sanna blev uppvaktad med blommor och presenter och hade bakat en massa gott och dukat så höstfint. 
En mysig eftermiddag 🥰
(null)

(null)

Igår åkte vi upp till stugan det var en strålande varm höstdag. Jag hade tänkt gå en sväng i skogen, men min mage var inte på humör. Så jag satt mig i trädgården och gjorde färdigt mitt sommarprojekt. Nu är alla dynor färdigsydda. 
(null)

(null)


En bra måndag


Sitter i soffan med en kopp te och känner mig väldigt nöjd med min dag. Det har flutit på bra på jobbet med bara roliga aktiviteter, och trots att jag fick jobba över en trekvart för att färdtjänsten var försenad till en deltagare så var det helt ok. Det roliga var två hundar som jag först trodde ägdes av en tjej som satt där utanför jobbet när jag skulle gå och färdtjänsten äntligen kom. De hoppade och skuttade omkring allmänt glada och lösa så jag tog tag i deras koppel så de inte skulle bli överkörda av färdtjänstbilen och gick fram till tjejen. Men hon bara nej nej inte mina. Hon skulle in på jobbet och städa. Jaha! Vad gör jag nu? Det kom och gick lite folk men ingen ville kännas vid hundarna. Så jag tog cykeln i ena handen och hundarna i den andra och började gå. Efter en stund så kom det en man springande. Det var hans grannes hundar och sen kom hon också och hundarna blev ännu gladare och hoppigare. Så det var ju bra och jag kunde cykla hem. Väl hemma höll Uffe på middagen så jag började att sy.  Jag var i väg till stoff och stil igår och köpte mer av det gula tyget med sköldpaddor på som Tuva valde i somras. men jag råkade klippa fel så det blev två vänsterben. Men nu har jag klippt till högerbenen också och sytt ihop dem. Ett par byxor till Hugo blev det också. Vi ska ju ses i helgen och fira Sannas födelsedag så då kan de få byxorna. 

(null)



RSS 2.0