Virus

Ja så mycket träning eller cykling blev det just inte den här veckan som jag hade tänkt. Ett eller flera virus är på g vilket gör att jag känner mig lite hängig emellanåt,  jag jobbar men är sen ganska så slut på kvällarna. Igår så gjorde jag inte så mycket mer än att läsa och kolla serier på Netflix. Tänkte som så att om jag vilar en dag så ger det sig nog. Idag kändes det faktiskt bättre så det blev en fika i Uppsala jag lämnade en klänning till Sanna som jag hade hittat på Rabalder. Den var lite för lång så jag ska lägga upp den. Tuva och jag lekte charader kul men lite svårt ibland. 
Det var lite mindre myggor den här helgen så det var ok att vara ute. Jag har börjat att plocka undan lite inför vintern. Skönt att ta lite i taget så blir det inte så mycket när vi ska stänga igen stugan. 

(null)
Ett besök hos frissan Titti blev det för Uffe och mig i veckan, det var så skönt att klippa bort allt slitet så nu går det att borsta håret utan att det fastnar. 
(null)


Mygg 🦟 och kantareller

Iförda mygghattar, vantar, heltäckande kläder och gummistövlar 
Så gav vi oss ut i skogen Sanna och jag. Vi var till vårt kantarellställe vid den fallna granen och visst fanns det kantareller där i år också så otroligt många. Korgarna blev fulla på en gång.  Så himla roligt. Men myggorna var också många och det var inte så kul. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Hugo och morfar klippte gräsmattan och så grävde Hugo potatis till middagen.  (null)
(null)

Sanna grillade korv till middagen iförd en praktisk outfit. Tuva fick låna den när hon grillade marshmallows sen. 
(null)
Plockade lite blommor och de sista tomaterna idag. På väg hem stannade vi och fikade och handlade olivolja och timjan på Linnes kammare. Det var så skönt att sitta där i solen och sommarvärmen + 25 och inga myggor. Sen blev det ett stopp till på stadium där Uffe köpte nya handbollsskor och jag köpte ljus och servetter på Ikea. 
Nu väntar en ny vecka som börjar med att jag ska på mammografi koll i morgon bitti. Sen har jag tänkt ta mig i kragen och komma iväg till gymmet också. 
Nu ska jag fortsätta att rensa kantarellerna 😀

En helg i stan

Det blev ingen tur till landet den här helgen. jag kände mig trött efter veckan, det är mycket på jobbet nu. Så tror jag att jag fick en liten släng av Uffes förkylning han var hemma några dagar i veckan  med feber och hosta. Tråkigt bara att jag missade Ulva marknad med Marie och svampplockning med Sanna. Men det kändes bra att jag var hemma och vilade, för nu känner jag mig mycket piggare. 
Det har varit en lugn och skön helg, jag har tillbringat en hel del tid i soffan och läst ut två tjocka böcker. Men jag har också städat och fixat lite hemma. Kokat lingonsylt, tomat och äppelmarmelad och äppelmos samt torkat tomatskal det har jag gjort idag. 
På eftermiddagen tog Pär och jag en tur med bilen till Sickla för jag skulle köpa batteriblockljus på Granit. Det är så mysigt nu att tända ljus på kvällarna. 
(null)

(null)


Förra helgen åkte jag till landet på fredagkvällen, Uffe var hemma för han skulle på domarkurs och måla om i Marie och Alex kök. Det var så mysigt att komma upp på kvällen. Jag grävde upp några potatisar i landet som jag kokade och sen blev det lax och potatis och ett glas vitt till. 
(null)

(null)

(null)


På lördagen fixade jag i trädgården, skördade tomater, potatis och lite annat. Plockade äpplen hos grannen. Tömde ur bokashi hinkarna i jorden. Gladdes åt att växterna i stenpartiet hade tagit sig och att det blev jättefint. Vid fyratiden åkte jag till Uppsala där jag blev bjuden på middag och så busade jag en stund med ungarna. 
Söndagmorgon började jag med källarrensning för idag skulle jag vara med på gårdsloppisen. Alex kom och hjälpte mig att bära ut mammas diskmaskin, Marie hjälpte mig att ställa i ordning och skriva lappar med swischnummer. Sen stannade Marie hela dagen och hjälpte mig att att sälja och det var så roligt. Diskmaskinen hjälpte Marie mig att sälja på market place, så himla skönt att bli av med den, och han som köpte den skickade en bild där han visade att han hade diskat och var så glad och nöjd. En rolig dag och lite pengar blev det också som jag ska använda till ett nytt duntäcke. 
(null)
Marie och Pigge ❤️
(null)




RSS 2.0