Första advent

Julen är på gång.... pepparkaksbak Uppsala i går och adventsfix. Gardiner och stjärnor upp nja det var mest Sanna, jag ägnade mig åt barnen och pepparkakorna. Det var en så mysig dag och så härligt att få rå om barnbarnen. 
(null)

(null)

(null)
Idag har Pär och jag varit i Hemfosa och firat  Emil som har fyllt 17  år. Vart tog de åren vägen.? Han visade vad han hade fått av sin flickvän Emma som bor i Linköping, så de ses inte så ofta men de  hade träffats i stan igår. 
Pär hjälpte Emil att montera en hårddisk som han fick av oss i födelsedagspresent nu är det inte Lego längre som står på önskelistan. Han hade gjort det så mysigt i sitt rum med röda ljusslingor och tre dataskärmar en riktigt liten spelhåla. 
Nu ska jag fixa adventsfint härhemma också medans kycklingen blir färdig i ugnen. 
Marie och Alex har hämtat julstämning från Göteborg på Lisebergs julmarknad där Uffe och  jag var för några år sen. Det är så fint och stämningsfullt där. 


Åh ljuva fredagkväll

Efter en lite tuff dag på jobbet, så känns det så skönt att sätta sig i soffan med en bra bok ett gott vin och invänta middagen som Uffe lagar. Hjortentrecote med rostad potatis och  svampbea, absolut inget vi vanligtvis äter men vi fick det av grannen i somras som tack för ved 🪵 
(null)



Semester en fredag

Så härligt att förlänga helgen med en dag. En väl använd semesterdag. Tidigare under veckan upptäckte jag att min framtand fått en spricka och så hade det lossnat en bit av tanden också. Åh ångest detta kan bli dyrt jag såg tusenlappar fladdra i väg. Men jag ringde tandläkaren och fick en tid på fredag klockan ett, perfekt. På förmiddagen hade jag bestämt med Pär att vi skulle övningsköra men när jag hade hämtat upp honom så hade han ångrat sig angående körningen. Men kunde absolut tänka sig att ta en tur med mamma och äta lunch någonstans. Så vi körde till Ulriksdals slottsträdgård bra attpassa på när man är ledig då de bara har sin goda vegbuffe på vardagarna. Det blev inte så mycket handlat pga av tidsbrist men en amaryllis till bästa vännen Lena fick följa med. Släppte av Pär på vägen och så skyndade jag mig vidare till tandläkaren. Som till min stora glädje sa att det där fixar hon och lagade min tand på en kvart. Det kostade inte ens något då det går på min tandförsäkring. Glad sätter jag mig bilen och åker ner till Tungelsta för en fika med Lena, en mysig avslutning på min fredag. 

Middag på Grand hotell

Så blev det av till sist, lite nervös under veckan för att något att de små skulle bli sjuka men det blev två avde vuxna som inte kunde vara med tyvärr. Magnus och Alex fick vara hemma kurera sig. 
Det blev en fin kväll med en lyxig touch. Med en fantastisk middag under kristallkronorna så kunde vi äntligen fira syrrans 70 årsdag ordentligt. Efter att vi hade ätit och druckit oss mätta så fick Anita och Jan tillbringa natten i en fin svit på hotellet. 
(null)

(null)


RSS 2.0