Nyårsafton

Nu återstår endast tjugo minuter av år 2012. Ingen kväll är så lång som nyårskvällen känns det som bara för att man väntar på tolvslaget då man får öppna champagnen eller som hos oss detta nyår pommacflaskan och ringa alla kära och önska gott nytt år. Ida har varit lite lugnare i år och har inte varit lika rädd som hon var förra nyår det är skönt. Jag hoppas och önskar att det blir ett bra och roligt år 2013 för oss alla.

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!


Rea och smycken

Så underbart skönt det är att att vara ledig några dagar. Igår var jag i Uppsala igen och knallade runt i Gränby köpcentrum med Sanna. Tanken var att jag skulle jag göra en massa fynd på rean. Ett par röda skor, och en ny handväska stod på min lista men så blev det inte en ny klänning och ett par vantar, men Sanna hon kom hem med en massa påsar. Idag har jag varit hos Marita på smyckespysseldag. Det var så fantastiskt roligt och avkopplande att få sitta i hennes kök och knåpa ihop ett nytt och om jag får säga det själv ett väldigt snyggt halsband. Marita bjöd på en god lunch och kardemummakaffe väldigt gott. Väl hemma igen hade Uffe lagat oxfilé med rödvinssås och färsk sparris. Nu sitter jag i min sköna fåtölj och njuter av efterrätten vanilj glass med varm chokladsås.

I morgon ska jag till stan och köpa foder och mönster till min klänning som jag ska sy till 50 års dagen och kanske jag hittar ett par röda skor då.


God fortsättning

Det har varit en jättefin julhelg i Uppsala och nu är vi hemma igen och jag ska jag sätta mig i soffan och njuta av julklappsboken och ett glas rött och en nyöppnad alladinask


Julafton

Jul jul strålande jul.... Allt som ska fixas och handlas innan det är nu klart, nu är vi på väg till Uppsala för att fira jul med Sanna och Claes hemma hos hans föräldrar. Nu ska jag bara mysa och njuta av att det är jul och att jag är ledig några dagar. Det är så vitt och fint ute med all snö vi behöver verkligen inte drömma om en white christmas den här julen. GOD JUL!!!


Lillajul lördag

Vi har varit på jul turné idag först hos mamma där vi fikade sen for vi vidare till Hemfosa. Jag hade lagat en masa köttfärs limpa som vi hade med. Det var så mysigt och roligt att få sitta där och äta tillsammans med klanen.... Uffe och Jag, Anita och Jan, Marie och Ludvig Sanna och Pär Magnus och Emil Det var bara Claes som fattades han var hemma och städade och handlade.


Tredje advent

Klockan är sju och det är en stilla söndagsmorgon, alla sover trötta efter gårdagen kakbak och födelsedagsfirande. Det var en mycket rolig dag igår jag känner mig alltid så glad och nöjd när jag har alla barnen hemma och alla är med i köket och bakar och lagar mat. Magnus kom och tog en fika och fick uppdraget att passa kakorna i ugnen. Härligt att få rå om honom en stund också. Till middagen kom bästa vännen Annette lite trött efter att ha jobbat i butiken hela dagen. Hon fick också en stol i köket med ett glas rött vin och fick titta på när vi gjorde i ordning kvällens middag. Men det dröjde inte lång stund föränns hon stod med ett förkläde på och stekte potatis.

Det var en mycket intensiv men väldigt rolig dag och kväll men idag blir det nog lite lugnare kan jag tänka mig..

I morgon är det måndag och jag ska gå och jobba på Byälven igen med lite blandade känslor faktiskt, kul att vara tillbaka jag har saknat alla men det var speciellt att få jobba på avdelning 54 och framförallt har jag fått en annan syn på livet vilket säkert kommer att påverka mig i fortsättningen när jag jobbar.

Nu kurrar magen dags för frukost. Sen väntar julmarknad i Sigtuna med Sanna och Claes.
Marie och Pär ska baka pepparkakshus med scouterna hemma hos Marie och Ludvig.


Julbordens tid

Nu är jag på väg in till stan för att möta mina jobbarkompisar och äta julbord på Nürnberg huset det ska bli kul jag har ju inte träffat dem på några veckor. Ja nu har jag påbörjat min sista praktikvecka på fredag är det sista kvällen jag jobbar på avdelningen det känns både roligt och tråkigt. Roligt för att sen är jag färdig undersköterska men tråkigt för jag har blivit så väl mottagen och det känns konstigt att inte inte gå dit igen det har varit så roligt och jag har lärt mig massor. Jag kommer att sakna patienterna och alla fina sköterskor.
Men vi får väl se jag kanske ska jobba lite extra där på helgerna, jag får väl se hur det blir. Jag behöver inte plugga på helgerna nu det känns skönt fast det har gått bra men har varit lite slitigt ibland.

I morgon fyller min Pelle plutt 17 år det blir inte så stort kalas då men på lördag då kommer syrrorna så då ska vi ha kalas för både Pär och Marie.

På onsdag ska jag till Byälven en stund och jobba lite innan det är dags att åka till Karolinska för ett kvällspass.
Torsdag är det lucia och då ska vi ha avslutning på scouterna och sen kommer fredagen och då ska jag ta med något gott till fikat och en blomma till avdelning P 54 och tacka för mig.

Ja så ser planeringen för veckan ut åh jag höll på att glömma vi ska gå på julmarknad i Sigtuna på söndag med Sanna och Claes.


RSS 2.0